巴中王府井

Wangfujing, Bazhong

 

 

 

 

 

巴中王府井购物中心位于四川省巴中市巴州区秦巴大道西段,建筑面积9.6万平方米,致力于打造成为巴中活力、新鲜、潮流、会玩、好玩的时尚生活平台,为广大消费者带来全新的生活、购物、休闲、娱乐体验。

 

本次室内照明设计以自然为意向,打造巴中自然山水的主题空间。在室内灯光上我们选择了整体色温以3000K为主,部分地区增加RGB彩色光,通过多种照明系统使空间更具活力,营造出温馨、休闲、放松的购物环境。

 

首层天花多采用弧线造型,我们希望通过简洁明快的灯光氛围以缓解消费者的视觉疲劳感,所以采用3000K为主的灯带勾勒出弧形造型,结合多种排列组合的功能性照明来呼应天花叠级关系。

 

灯光并不是固定不变的,根据每层不同的经营属性对走廊流通区分配灵活的照度控制,配合空间节奏,营造多层次视觉体验。

 

位于商场四层的特色街区是商场的又一视觉亮点:我们遵循室内设计师的设计意图,整体采用以导轨灯、工矿灯为主要功能照明系统;局部以装饰类的照明为辅助照明系统。复古浪漫的灯光与室内场景融合,给消费者带来身临其境的视觉体验。

 

随着社会的进步,生活水平的提高,人们对现代商业空间提出了更高的要求。作为专业的照明设计顾问,用灯光营造温馨、舒适的气氛,提升大众对照明设计的认知是我们不断探索和前进的动力。

 

 

 

 

 

Bazhong Wangfujing Shopping Center is located in the west section of Qinba Avenue, Bazhou District, Bazhong City, Sichuan Province, with a construction area of ​​96,000 square meters. We want to build a fresh,fashionable and interesting platform in which consumers will have a new life experience with shopping, leisure, and entertainment.

 

This interior lighting design is designed with the concept of nature, creating a theme space for natural landscapes in Bazhong. As for the interior lighting, we chose 3000K as the overall color temperature, and increased RGB color light in some areas. Through a variety of lighting systems, the space is more vibrant, creating a warm, casual, and relaxing shopping environment.

 

The ground floor ceilings are mostly arc-shaped. We hope to ease the visual fatigue of consumers through a simple and bright lighting atmosphere, so the 3000K-based light strip is used to outline the arc shape. A variety of functional combinations of lighting are used to connect with the cascading relationship of cellings.

 

The lighting is not fixed, and flexible illumination control is assigned to the circulation area of ​​the corridor according to the different operating attributes of each floor, and in accordance with the rhythm of the space, a multi-level visual experience is created.

 

The characteristic block which locates on the fourth floor of the mall is another visual highlight of the mall: we follow the design intent of the interior designer, and adopt track lighting as well as high bay light as the main functional lighting system; and we also adopt decorative lighting as the auxiliary lighting system. Retro and romantic lighting blends with indoor scenes to bring consumers an immersive visual experience.

 

With the progress of society and the improvement of living standards, people have put forward higher requirements for modern commercial space. As a professional lighting design consultant, to use lights to create a warm and comfortable atmosphere and to enhance the public's awareness of lighting design is our driving force for continuous exploration and progress.

 

 

地点:四川,巴中

业主:王府井集团

项目功能: 商业综合体

照明设计: 北京光湖普瑞照明设计有限公司
主持照明设计师:胡芳

 

室内设计:ASENTO DESIGN

建筑设计:ASENTO DESIGN

 

建筑面积:100,000㎡

设计时间:06/2019-08/2019

 

 

 

 

Location : Bazhong, Sichuan
Client : Wangfujing Group
Program : Commercial Complex
Lighting Design : Beijing Puri Lighting Design Co.,LTD.

Principal Lighting Designer : Hu Fang


Interior Design : ASENTO DESIGN

Architectural Design : ASENTO DESIGN


Floor Area : 100000 ㎡
Design : 06/2019-08/2019