大连鲁能金石滩希尔顿酒店

Luneng Jinshitan Hilton, Dalian

 

 

 

大连金石滩希尔顿度假酒店截然不同的气质,不仅仅是它的位置,更因为它的设计,在白天与夜色下的大自然中所呈现的尊贵氛围,并让顾客在私密中尽享欧洲宫廷贵族般的礼遇。

 

这个度假酒店是大连浪漫之都的隐秘花园之一。它建造在金石滩国家5A级旅游度假区最核心位置的山坡上,HBA设计师从当地遗留的西洋建筑中汲取了灵感与整个片区西洋风情定位相协调,并凭借着海岸线上突起的至高点这一得天独厚的用地环境,营造出一个被大自然环绕的欧式宫廷花园城堡。

 

在大连金石滩的希尔顿酒店,设计师认为大自然是对人类尊贵感最为原始的馈赠。整个酒店被不同主题花园及自然环绕。进入酒店抵达庭院,光线在明暗亮度对比中,为夜晚抵达的顾客呈现出美好期待的氛围与戏剧性的叙事张力。

 

坐落在整个度假村的酒店抵达庭院,以温暖光色营造视觉焦点的迎宾水景为顾客营造欧洲古老的礼仪感。 穿过幽暗的景观花园,人们即刻沉浸在宁谧的植物园林中,温暖光色影影绰绰呈现美好的氛围,又对整个度假村酒店主体呈对称的形式,将中心欧式庭院、酒店大堂、观景台和海岛串联起来,形成中央主轴,客房沿海岸线一侧展开,使得最多的房间能够获得海景视野。

 

光蕴含经验,记忆,适应和观点。引导控制光,通过亮度,色彩,使人们感知视觉认知。所有的反弹、过渡和变形都是调制。而我们的眼睛以一种模糊的方式将看到的光和我们的大脑中的一大堆不客观的心理和记忆混合,从而形成我们认为我们看到的画面。

 

 

 

The extraordinary style of Dalian Golden Pebble Beach Hilton Resort Hotel is not only due to its superior geographical location, but also due to its exquisite design. Whether it is day or night, the noble atmosphere presented by nature allows customers to enjoy the courtesy of European court aristocrats in private.

 

This resort hotel is one of the secret gardens in Dalian romantic city. It was built on the hillside at the core of Golden Pebble Beach National 5A Tourism Resort. HBA designers drew inspiration from the western architecture left over from the area and coordinated with the western style positioning of the whole area. By virtue of the unique geographical environment of the highest point protruding from the coastline, a European-style palace garden castle surrounded by nature has been built.

 

Designers believe that Hilton Hotel Dalian Golden Pebble Beach is the most primitive gift of nature to human dignity. The whole hotel is surrounded by different theme gardens and nature Customers enter the hotel and reach the courtyard directly. In the contrast of light and shade of light, it presents a pleasant atmosphere of expectation and dramatic narrative tension for customers arriving at night.

 

The whole resort hotel creates the ancient European etiquette feeling for customers with the welcoming waterscape that creates the visual focus with warm light color. Through the dim landscape garden, customers immediately immersed in the tranquil botanical garden, with the dim warm light and color presenting a beautiful atmosphere. The main body of the resort hotel is symmetrical, connecting the central European courtyard, the hotel lobby, the viewing platform and the island in series to form the central main axis, and the guest rooms are spread out along the coastline, so that the most rooms can obtain the seascape view.

 

Light hides experiences, memories, adaptations and viewpoints. Designers control light through guidance and combine brightness and color to modulate all rebound, transition and deformation, giving people visual impact. And our eyes mix the light we see with a lot of non-objective psychology and memory in our brain in a fuzzy way, thus forming the picture we think we see.

 

2019年 获中国照明学会室内照明设计一等奖

 

地点: 辽宁,大连

业主: 鲁能集团有限公司

项目功能:酒店

照明设计:北京光湖普瑞照明设计有限公司
主持照明设计师:胡芳

 

建筑设计:北京市建筑设计研究院有限公司

室内设计:HBA室内设计公司

景观设计:艾奕康环境规划设计(上海)有限公司

幕墙设计:北京希绎希工程技术咨询有限公司

 

建筑面积:86,000㎡

设计时间:12/2015-04/2018

 

 

 

Won the First Prize of Interior Lighting Design of China Lighting Engineering Awards in 2019

 

Location : Dalian, Liaoning
Client : Luneng Group Co.,LTD.
Program : Hotel
Lighting Design : Beijing Puri Lighting Design Co.,LTD.

Principal Lighting Designer : Hu Fang


Architectural Design : Beijing Institute of Architectural Design
Interior Design : Hirsch Bedner Associates
Landscape Design : AECOM
Curtain Wall Design : FL.CEC 

 

Floor Area : 86000 ㎡
Design : 12/2015-04/2018