万科大丰龙潭展示区

Vanke Dafeng Longtan Exhibition Area

 

 

 

 

 

成都大丰龙潭展示区,拥有七重景观院落,动线曲折蜿蜒、错落有致。

 

外展区域灯光明亮通透,使用线性埋地手法大面积铺亮入口外墙区域,为展示区提供醒目的沿街照明效果。

 

落客区域用灯光展现繁星闪烁的唯美意境,仰头简洁平静的屋顶上,星空万物重现在浩瀚宇宙之中。多种尺寸光纤头搭配使用增加星空层次感。

 

穿过展示区建筑体,是画意沙庭区域,灯光投射悬浮艺术装置,塑造墙面使用反衬的手法突出建筑,融合环境,打造深深庭院隐逸之境。同样手法延续至边庭,设计注重细节,考虑室内视角景观的呈现效果。

 

竹林序庭灯光塑造景观路面动线,利用光的引导性突出动线,照明给与竹子植物光感,营造幽幽竹林意境。

 

山水林庭区域线性灯光藏至路面底部反照水面错层部分,水面光影交叠,水景倒映灯影,营造一派清幽雅致,以达到延续动线的照明目的。使用投射光源突出景观当中大体块感的构筑物。

 

样板间花园区域,着重表达景观构筑物,为廊道提供功能照明。营造样板间后立面U玻效果,形成通透的后庭视觉体验。

 

 

 

 

There is a seven-level landscape courtyard in Dafeng Longtan Exhibition Area of Chengdu, with winding circulation.

 

The light of the outreach area is bright and transparent, and the linear buried method is used to brighten the external walls of the entrance area in a large area to provide a striking lighting effect along the street for the display area.

 

The light in the drop-off area uses is used to show the beautiful conception of the twinkling stars. On the simple and quiet roof, when we look up at the starry sky, we will find that everything reappears in the vast universe. In this part, fiber optic heads of a variety of sizes are used together to increase the layering of starry sky.

 

Passing through the building in the exhibition area, there is a painting-like sand court area. Lights are projected to suspended art installations to shape the walls, and contrasting techniques are used to highlight the building, to blend into the environment, and to create a deep courtyard, then a seclusion is created. Besides, the same technique is also applied to the side court. The details are what we focus on and we consider the rendering effect of the indoor perspective landscape.

 

The circulation of the landscape pavement is shaped by the lights projected by the bamboo forest Xuting, and the guidance of light is used to highlight the circulation. In this way, light perception of bamboo plants is created. Hidden in the bamboo forest, the entire courtyard gives visitors an impression of tranquility.

 

The linear lights in the landscape area of ​​the mountains and rivers are hidden at the bottom of the road surface to reflect the staggered part of the water surface. The light and shadow on the water surface overlap, and the water scene reflects the light and shadow, creating a quiet and elegant style to achieve the purpose of extending the illumination of circulation. Projected light sources are used to highlight the massive structures in the landscape.

 

The garden area of ​​the show room focuses on expressing landscape structures and providing functional lighting for the corridor. The U-glass effect of the back elevation of the model room is created to form a transparent visual experience of the backyard.

地点:四川,成都

业主:万科集团

项目功能: 展示区

照明设计: 北京光湖普瑞照明设计有限公司
主持照明设计师:胡芳

 

建筑设计:深圳市博万建筑设计事务所

景观设计:北京创翌善策景观设计有限公司

 

建筑面积:2450㎡

设计时间:11/2019-03/2020

 

 

 

 

Location : Sichuan, Chengdu
Client : China Vanke Co.,Ltd.
Program : Exhibition Area
Lighting Design : Beijing Puri Lighting Design Co.,LTD.

Principal Lighting Designer : Hu Fang


Architectural Design : Bowan Architecture

Landscape Design:Beijing Chuangyi Shance Landscape Design Co.,LTD.


Floor Area : 2450 ㎡
Design : 11/2019-03/2020